Mainos

Boheemiuden päämaja Hotel Chelsea remontoidaan

Boheemieläjien ja taiteilijoiden inspiraation lähde, legendaarinen Hotel Chelsea New Yorkissa joutuu muutosten kouriin.

New Yorkissa sijaitseva 12-kerroksinen ja 250 huonetta käsittävä Chelsea-hotelli on inspiroinut tavallisten kaduntallaajien lisäksi kirjailijoita ja taiteilijoita Mark TwainistaSid Viciousiin. Alunperin asuntolaksi rakennettu kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus valmistui vuonna 1883. Myöhemmin se avasi ovensa hotellina, joka on ottanut suojaansa lähinnä pidempiaikaisia asukkaita.

Hotelli Chelsea tunnetaankin lukuisista kuuluisista asukkaistaan, jotka ovat jättäneet jälkeensä muistoja olemassaolostaan. Rakennuksen kokoelmissa on muun muuassa taidemaalareiden Frida Kahlon, Diego Riveran ja Henri Cartier-Bressonin töitä.

Nyt muutosten tuulet hotellissa ovat aloittaneet puhurinsa ja pelko instituutiona pidetyn majapaikan tulevaisuudesta kasvaa.

Chelsean johdossa vuosikymmenet työskennellyt Stanley Bard on joutunut astumaan syrjään, kun hänet korvataan BD Hotels -hotelliketjulla. Uusi omistajayhtiö haluaa kuitenkin pitää 73-vuotiaan Bardin asiantuntijana remontin aikana. Samalla yhtiö vannoo säilyttävänsä hotellin alkuperäisen charmin, vaikka remontista on tulossa laaja; kohteiksi joutuvat rakennuksen sähkö-, putki ja viemäröintijärjestelmät.

Vuodesta 1955 hotellia johtanut Bard kuitenkin pelkää, että peruskorjaus vaikuttaa talon "henkeen".

- Seinissä on jotakin. Jotakin sellaista, jonka koen tärkeäksi suojella, Bard sanoo.

Suojelua tarvitsevat seinät ja lattiat ovat juuri niitä, joita menneiden vuosikymmenien taiteilijat huoneissaan sotkivat maaliin. Stanley Bard ei koskaan välittänyt boheemiasukkaidensa taiteellisen inspiraation ylitsevuotavuudesta.

Hotelli Chelsean uudet omistajat toivovat hälventävänsä Bardin epäluuloja remontin onnistumisesta.

- Haluamme todellakin työskennellä yhteistyössä Stanleyn kanssa. Hän on Chelsean sydän, vakuuttaa BD Hotels -yhtiön johtoon kuuluva Ira Drukier.

Yhtiön tarkoituksena on säilyttää hotelli sellaisena kuin se oli, turvasatamana ja traagisena näyttämönä.

Asukkaita ovat olleet esimerkiksi Mark Twain, Tennessee Williams, Andy Warhol ja Jane Fonda. Siellä Bob Dylan kirjoitti sanat kappaleeseensa Sad-Eyed Lady of the Lowlands. Viimeistään 1970-luvun lopulla hotelli tuli maailmankuuluksi, kun huoneesta numero 100 löytyi siellä asuneen Sex Pistols -yhtyeen basistin Sid Viciousin tyttöystävä Nancy Spungen raa`asti puukotettuna.

Hotelli Chelsean herättämät tunnelmat löytyvät monen muusikon sanoituksista sekä lukuisista elokuvista, joita on kuvattu talon käytävillä ja huoneissa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.