Mainos

Bodom-uutisoinnista ei syytteitä

Syyttäjät ovat päättäneet, ettei Bodominjärven murhien uutisoinnista nouse syytteitä tiedotusvälineitä vastaan. Rikosilmoituksia viestimistä teki Nils Gustafsson.

Bodominjärven murhien esitutkinnan ja oikeudenkäynnin uutisoinnista ei nouse yhtään syytettä. Syyttäjät ovat tehneet 17 syyttämättäjättämispäätöstä.

Bodomin veritöihin syyttömäksi todettu Nils Gustafsson teki oikeudenkäynnin jälkeen useita rikosilmoituksia Ilta-Sanomista, Iltalehdestä, MTV3:sta, Nelosesta ja Huvudstadsbladetista.Gustafssonin mielestä uutisoinnissa oli loukattu hänen kunniaansa vihjailemalla hänen olevan syyllinen yli 40 vuoden takaiseen kolmoismurhaan. Gustafssonin mielestä loukkaavaa oli myös televisiouutisissa näytetty kuulusteluvideo.

Syyttäjien mukaan tiedotusvälineillä oli oikeus levittää tietoa Suomen oloissa poikkeuksellisen vakavan rikoksen esitutkinnasta ja oikeudenkäynnistä. Syyttäjät pitivät uutisoinnin sävyä asiallisena.

Nils Gustafsson jäi ainoana henkiin Bodominjärvellä vuonna 1960 tapahtuneessa telttamurhassa. Gustafssonia pidettiin vuosikausia yhtenä ulkopuolisen hyökkääjän uhreista. Juttu avattiin uudelleen vuonna 2003, jolloin keskusrikospoliisi alkoi epäillä Gustafssonia kolmesta murhasta. Oikeudenkäynnissä syytetty sai vapauttavan tuomion.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.