Mainos

Bodom-surmista vaaditaan elinkautista

Espoon käräjäoikeus aloitti aamulla Bodominjärven kolmoissurman käsittelyn. Kolmesta murhasta syytettyä Nils Gustafssonia ei kuitenkaan nähty tänään oikeudessa.

Syyttäjät vaativat espoolaiselle Nils Gustafssonille elinkautista vankeutta kolmesta Bodominjärvellä vuonna 1960 tehdystä murhasta.

Samalla Keskusrikospoliisi antoi julkisuuteen monisataasivuisen esitutkintamateriaalin, johon liittyy myös 23 videokasettia sekä yksi CD-äänite.

MTV3:n rikostoimittaja Jarkko Sipilä seurasi aamulla oikeudenkäyntiä Espoon käräjäoikeudessa. Hän luonnehtii Gustafssonia kohtaan esitettyä syytettä melko pelkistetyksi.

- Gustafsson on tahallaan tappanut Boismanin, Mäen ja Björklundin lyömällä heitä teräaseella ja jollain muulla painavalla esineellä.

Sipilän mukaan syytteessä on kuvattu melko tarkkaan, millaisia vammoja uhrit saivat ja heidän kuolemansyynsä.

- Se mikä tästä [syytteestä] ei ilmene on, että millä perusteella syyttäjä on päätynyt syyttämään Gustafssonia, muotoilee Sipilä.

- Syytteessä ei esimerkiksi mainita, missä Gustafsson on syyttäjän mukaan tehnyt henkirikokset, ovatko ne tapahtuneet teltan sisäpuolella vai ulkopuolella, kertoo Sipilä.

Valmisteluistunnossa selvitetään pääkäsittelyssä esitettävää näyttöä sekä seikkoja joihin asianomaiset aikovat oikeudenkäynnissä vedota.

Avoimin ovin käytävä varsinainen käsittely alkaa elokuun 16. päivänä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.08.2005)

(Kymmenen uutiset 04.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.