Mainos

Bochumissa buuattiin Nokian tulokselle

Nokian työntekijöiden yritysneuvosto vetoaa muun muassa Saksan Telekomiin ja Vodafoneen liikeyhteyksien katkaisemiseksi Nokian kanssa.

Bochumilaiset eivät hyväksy Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon anteeksipyyntöä. He muistuttavat, että Nokia saa kiittää jättivoitostaan omia työläisiään. Taistelulippu nostettiin salkoon tehtaan portilla.

- Näiden lukujen valossa Nokialla ei ole vähäisintäkään syytä potkia tuhansia työläisiään pellolle ainakaan taloudellisiin syihin vedoten, sanoi Nokian Bochumin tehtaan yritysneuvoston jäsen Frank Schubert tänään vaihtoehtoisessa tilinpäätöstiedotustilaisuudessa Bochumin tehtaan portilla.

- Annamme Nokialle hyvän vihjeen. Yhtiön kannattaa investoida Bochumin tehtaisiin. Täällä on tarjolla valmiiksi tuhansia ahkeria ja ammattitaitoisia työntekijöitä sekä hyvät toimitilat, neuvoi bochumilainen Tina Hetfeld ennätyssuuresta voitostaan iloitsevaa Nokian johtoa ja omistajia.

Tulikiven katkuiset terveiset lähetti Nokian johdolle myös Soraya Bahadier-Akca.

- Nokia ei ryövää työpaikkaa pelkästään minulta vaan myös mieheltäni. Kallasvuon anteeksipyyntö loukkaa meitä syvästi. Nokia voi hyvittää tapahtuneen vain perumalla päätöksensä siirtää tehdas Romaniaan, Bahadie-Akca totesi.

Hyvää tulosta osattiin odottaa

Nokian työläiset ja Saksan metalliliitto ovat pystyttäneet Bochumissa Nokian portille aamuvarhaisesta iltamyöhään avoinna olevana solidaarisuusteltan. Siellä tuetaan työpaikkansa menettäviä työntekijöitä ja jaetaan kamppailumateriaalia.

Kännyköihin tarjotaan ladattavaksi perinteisen Nokia-rillutuksen sijalle uutta, taistelutahdeilta kuulostavaa solidaarisuus-soittoääntä. Teltasta saa myös Nokian vastaisia julisteita.

Nokian työntekijöiden yritysneuvosto vetoaa Saksan Telekomiin ja Vodafoneen liikeyhteyksien katkaisemiseksi Nokian kanssa. Vetoomukseen on työntekijöiden mukaan saatu jo 10 000 allekirjoitusta.

Bochumia lukuunottamatta Nokian tilinpäätösuutiset otettiin Saksassa vastaan ilman kummempia kommentteja. Hyvää tulosta osattiin odottaa viime vuoden viimeisen neljännesvuosikatsauksen perusteella.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.