Mainos

Bob Dylan konsertoi Helsingissä toukokuussa

Rockmusiikin ehkä merkittävin lauluntekijä Bob Dylan esiintyy Helsingin Areenassa toukokuussa.


Dylan pokkaa musiikkialan Nobeliksi kutsutun Polar-palkinnon Tukholmassa 15. toukokuuta ja konsertoi Helsingissä seuraavana iltana. Dylanin tuorein hitti on kappale Things Have Changed. Laulu kuullaan Bobin kolmen muun sävelmän ohella Michael Douglasin uutuuselokuvassa Wonder Boys.

Dylan on ajankohtainen filmillä myös The Hurricane -leffan kautta. Artistin musiikilla on keskeinen rooli nyrkkeilijä Rubin Carterin tragediasta kertovassa elokuvassa. Bob Dylan julkaisi uutta musiikkia viimeksi vuonna 1997 albumilla Time Out of Mind. Seuraavana vuonna hän sai musiikkialan kolme Grammy-palkintoa. Yhteensä Dylanilta on ilmestynyt 43 pitkäsoittoa, joista ensimmäinen kuultiin vuonna 1962.

"Olen live-esiintyjä"

Bob Dylan tuntee edelleen suurta vetoa konserttikiertueisiin.

-Olen live-esiintyjä. Minun on soitettava lauluja, jotka saavat kosketuksen kasvoihin joiden edessä esiinnyn. Vaikka konsertit maittavatkin maestrolle, hän ei juurikaan piittaa julistajan manttelista.

Dylan kertoi jokin aika sitten, ettei hän nykyisin suuremmin kiinnitä huomiota poliittisiin ja sosiaalisiin asioihin. 60-lukulaisen sukupolven tulkiksi luonnehdittu balladintekijä sanoo vieläpä, ettei itse ole milloinkaan pitänyt itseään protestilaulajana.

-En ole käynyt riittävästi kouluja ollakseni poliittisesti jotakin mieltä. Vasemmisto, oikeisto ja keskusta ovat minulle yhdentekeviä, Blowin in the Windin tekijä sanoi brittiläisessä The Times -lehdessä.

Bob Dylan esiintyi Suomessa 90-luvulla Ruisrockissa ja Pori Jazzissa. Dylanin Helsingin-konsertin pääsyliput tulevat myyntiin maanantaina 27. maaliskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.