Mainos

Bob Dylan 60-vuotiaaksi

Jos Bob Dylan suostuisi viettämään huomenna 60-vuotiaspäiviään julkisin juhlin, hänen musiikkinsa ystävillä olisi syytä huoleen. Suurjuhlat eivät sovi musiikin Maestron tyyliin.

Vaikka folklegenda Dylan on myynyt noin miljoona albumia vuosittain hamasta vuodesta 1962 asti, hän on aina yrittänyt pitää yksityiselämänsä hyvin salattuna. Vastikään paljastui pitkään salassa pysynyt Dylanin avioliitto. Dylan on ujo ja kiusaantunut, jos hän joutuu ihmisten eteen muualla kuin esiintymislavalla. Sen sijaan estradille mies nousee yhä enemmän kuin mielellään.

-Olen live-esiintyjä. Minun on soitettava lauluja, jotka saavat kosketuksen kasvoihin joiden edessä esiinnyn. -Monet muusikot eivät pidä konserteista, mutta minulle esiintyminen on luonnollista kuin hengittäminen. Lava on ainoa paikka, jossa olen onnellinen, Dylan on sanonut.

Kolmen Grammyn vuosi

Vuosi 1997 oli Dylanille monellakin tavalla merkittävä. Hän ensinnäkin luuli kuolevansa sydäntulehdukseen, ja toisaalta hänen levytysuransa koki merkittävän nousun. Bobin pitkäsoitto Time Out of Mind nappasi kolme Grammy-palkintoa.

Bob Dylanin ehkä tärkeimpänä ansiona pidetään sitä, että hän on onnistunut tuomaan monen sukupolven laulunkirjoituksen perinteet nykypäivään. Miestä on täysi syy pitää folkmusiikin modernina legendana.

Dylanilta on julkaistu - tähän mennessä - 450 sävellystä yhteensä 40 albumilla. Häntä on jopa ehdotettu Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Dylan - alkujaan Robert Zimmermann - tunnetaan muun muassa kappaleistaan Blowin' in The Wind, Times They Are A Changing ja Like A Rolling Stone. Nuorena jopa poliisin ammattia kokeillut Dylan kävi konsertoimassa Suomessa viime vuonna.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.