Mainos

BMW voitti Rolls-Royce -taiston

Saksalainen BMW ostaa Rolls-Roycen. Jo nyt Rolls-Royclle moottoreita myyvä BMW vahvistaa näin merkittävästi asemiaan luksusautomarkkinoilla.

Kuukausia kestäneen huhumyllyn jälkeen BMW osti Rolls-Roycen autotuotannon Vickers-yhtiöiltä noin 3,2 miljardilla Suomen markalla. Tarjouskilpailussa jäi toiseksi niinikään saksalainen Volkswagen ja kruununjalokiveä pelastamaan lähtenyt brittiläinen sijoittajaryhmä.

Kaupan ansiosta BMW parantaa oleellisesti asemiaan luksusautojen valmistajana. Erityisen katkeria ei ehkä sittenkään olla Volkswagenin päämajassa vaan Stuttgartissa, mistä hallitaan Daimleria. Konserni joutuu entistä kiivaammin kehittämään omaa luksusmalliaan kuroakseen BMW:n etumatkan kiinni.

Myös Volkswagen joutuukäynnistämään oman luksusmallin suunnittelun, jonka pohjaksi otettaneen konserniin kuuluvan Audin suurin malli A8.

Analyytikkojen mukaan BMW oli joka tapauksessa luontevin ostaja Rolls-Roycelle. Brittien uusimmassa mallissa on jo BMW:n V-12 moottori ja baijerilais-brittiläistä yhteistyötä on harjoitettu menestyksellä jo lentokoneiden moottorien valmistuksessa.

Vickersin pääjohtajan Sir Colin Chandlerin mukaan brittiläisyys on keskeinen osa Rolls-Roycen imagoa. Chandler uskoo, että myös uusi omistaja pitää tästä kiinni. BMW:n uskotaan ennen muuta parantavan Rolls-Roycen ja Bentleyn markkinointia ulkomailla.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.