Mainos

BMW myy Land Roverin - Britannia tyrmistyi

Britannian hallitus on tyrmistynyt autonvalmistaja Roverin myynnistä.

BMW-Rover

Pääministeri Tony Blairia sapettaa se, että BMW ei kertonut Roverin myyntisuunnitelmista etukäteen brittihallitukselle. Hallitus on neuvotellut jo pitkään EU.n tukipaketista autotehtaalle. Työntekijät pelkäävät työpaikkojensa puolesta, sillä Roverin ostanut sijoitusyhtiö aikoo liki puolittaa autotehtaan tuotannon nykyisestä.

Saksalainen autonvalmistaja BMW luopuu myös kannattavasta Land Rover -tuotannostaan ja myy sen Fordille. Kolmen miljardin euron eli lähes 18 miljardin markan kauppasumma käsittää Englannissa toimivan Solihullin tehtaan. BMW:lle jäävät vielä Roverilta hankittu uusi Mini sekä yhtiön oma BMW-tuotanto.

Amerikkalainen Ford Motor on maailman toiseksi suurin autonvalmistaja, joka on viime vuosina laajentanut merkkivalikoimaansa. Vain vuosi sitten Ford osti ruotsalaiselta Volvolta sen henkilöautot lähes 6,5 miljardin dollarin hinnalla. Fordin hallussa ovat myös perinteiset automerkit kuten Aston Martin, Jaguar, Lincoln ja Mercury.

BMW kertoi eilen, että se myy Roverin kannattamattomat osat brittiläiselle riskisijoitusyhtiölle Alchemy Partnersille. Kumpikaan osapuoli ei paljastanut kauppahintaa. Maanantaina maailman suurin autonvalmistaja General Motors solmi italialaisen Fiatin kanssa sopimuksen, jonka mukaan se saa haltuunsa viidenneksen Fiatista. Analyytikot arvioivat, että sopimus toi paineita muille perheomistuksessa oleville keskikokoisille autoyhtiöille kuten BMW:lle ja ranskalaiselle Peugeotille.
(MTV3-STT-Reuters)
Brittiläisen autoteollisuuden vaiheista tarkemmin Ratissa-sivuillamme.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.