Mainos

Blue1 saattaa korvata Finncommin jättämän aukon

Blue1 on valmis tutkimaan mahdollisuuksia lentää kentille, joille Finncomm lakkaa lentämästä. Tämä vaatisi tukea seutukunnilta.

- Kun kilpailutilanne muuttuu ja pelureita on poistumassa kentältä, olemme ehdottomasti kiinnostuneita keskustelemaan alueiden seutukuntien kanssa, miten lentoliikennettä voitaisiin operoida, myöntää Blue1:n kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Seutukuntien tuki tarkoittaa Järvisen mukaan sitä, että paikalliset yritykset olisivat valmiita siirtämään matkustuksensa Blue1:n lentämille reiteille. Näin taattaisiin tietty ostomäärä lennoille.

- Muita yhteistyömuotoja lähiseutujen yritysten kanssa voivat olla markkinointituki sekä suora rahallinen tuki yrityksiltä.

Kapasiteetti riittää Finncommin korvaamiseen

Blue1 on juuri sopinut tiiviimmästä yhteistyöstä ruotsalaisen Golden Air -lentoyhtiön kanssa. Tämän vuoksi myös Blue1:n kapasiteetti on Järvisen mukaan riittävä korvaamaan Finncommin jättämän aukon maakuntalennoissa.

- Golden Airin koneissakin henkilökunta on edelleen suomalaista ja tuttua Blue1:n henkilöstöä. Asiakkaan kannalta tämä ei siis muutu, vaikka ruotsalainen lentoyhtiö yhteistyötä kanssamme tekeekin, Järvinen vakuuttaa.

Maakuntalennot tärkeitä eritoten yritysasiakkaille

Blue1 olisi valmis ottamaan Seinäjoen ja Porin liikenteen haltuun jo muutaman kuukauden sisällä. Kotimaan liikenteessä pääasiakaskunta on Järvisen mukaan liikematkustajat, jotka jatkavat kotimaanlennolta ulkomaillekin lentäen.

- Näillä lyhyemmillä kotimaanlennoilla se on kannattavuuden vinkkelistä selkeästi niin, että kohdeasiakkaat ovat pääasiassa liike-elämästä. Pidemmillä pohjoisen matkoilla myös yksityishenkilöt ovat tärkeä asiakasryhmä.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on painottanut, että maakuntalennot on säilytettävä alueiden elinkeinon kannattavuuden vuoksi. Juha Järvinen on samaa mieltä erityisesti ulkomaisten yritysasiakkaiden näkökulmasta.

- On olennaista, että ulkomaiset yritysvieraat pääsevät nopeasti alueille, joihin he mahdollisesti haluavat sijoittaa.

Puhtaasti kotimaan liikenteessä juna on Järvisen mukaan erittäin hyvä matkustuskeino.

- Kyllä esimerkiksi Jyväskylään ja Poriin pääsee todella kätevästi junallakin, hän sanoo.

Liikematkustukseen on hänestä kätevintä kuitenkin lentäminen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.