Mainos

Blue1:n lentokone teki hätälaskun Kööpenhaminaan

Lentoyhtiön Blue1:n kone joutui maanataina tekemään hätälaskun Kööpenhaminaan, kun koneen matkustamoon pääsi savua.

Helsingistä Brysseliin matkalla olleessa koneessa oli noin 40 matkustajaa, jotka pääsivät turvallisesti määränpäähänsä muiden yhtiöiden tai muiden koneiden lennoilla.

Matkustamossa olleen savun havaitsi henkilökunta, ja myös koneen hälyttimet reagoivat. Havainto tehtiin yhdeksän kilometrin korkeudessa Kööpenhaminan lähistöllä.

Henkilökunta käynnisti matkustamossa hätälaskutoimet. Matkustajia pyydettiin poistamaan lähettyviltään terävät esineet, esimerkiksi korkokengät, kynät ja silmälasit. Koneen ohjaajat ottivat käyttöönsä happinaamarit.

Savun syy selvisi jo koneen ollessa ilmassa. Nelimoottorisen Avro RJ 85- koneen yhdessä moottorissa oli tiivistevika, minkä takia epäpuhdasta paineilmaa pääsi koneen ilmastointijärjestelmään.

- Hätälaskeutuminen päätettiin suorittaa, vaikka kone olisi voinut lentää kolmella tai kahdellakin moottorilla. Päätös tehtiin turvallisuuden maksimoimiseksi ja varmuuden vuoksi, sanoo Blue1:n viestintäjohtaja Tom Christides.

79-paikkainen kone lennettiin kolmen moottorin avulla tyhjänä Helsinkiin, ja se on jo palannut korjausten jälkeen liikenteeseen. Koneessa olleille matkustajille järjestettiin jatkoyhteydet Kööpenhaminasta muiden yhtiöiden tai Blue1:n muiden koneiden lennoilla.

Lentoturvallisuushallinnon mukaan hätälasku oli poikkeuksellinen tapahtuma.

- Ylipäätään savuhavaintoihin on lennoilla suhtauduttava vakavasti, vaikka ne lähes poikkeuksetta osoittautuvat vähäisiksi tapahtumiksi, sanoo lentoturvallisuushallinnon lentokelpoisuusjaoston päällikkö Ari Vahtera.

Tapahtuneen tutkintaa jatkaa Onnettomuustutkintakeskus tai lentoturvallisuushallinto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.