Blogista yhä useamman ammatti – suosituimpien kuukausiansiot jopa 6000 euroa

Suosituimpien bloggaajien kuukausiansiot lähentelevät kansanedustajien palkkoja. Blogien lisäksi kuvapalvelu Instagram on väylä työelämään ja merkittäviin rahallisiin etuuksiin.

Blogibarometri 2014 -tutkimuksen mukaan viime vuoden suosituimpien blogien teemoja olivat ruoka ja juoma, sisustaminen sekä muoti ja tyyli. Keskimäärin eniten lukijoita oli muoti-, tyyli- ja vaateblogeilla, joista peräti joka kolmannella on 50 000–100 000 lukijaa kuukaudessa. 

Yksi Suomen suosituimmista blogeista on Marianna Mäkelän Mariannan-lifestyleblogi, jolla on 800 000 sivukatselua kuukaudessa.

- Luulen, että isoin apu on se, että aloitin bloggaamisen yhdeksän vuotta sitten. Silloin ei ollut yhtään suomalaista bloggaajaa, nyt pinnalle pääsy olisi paljon vaikeampaa. 

Samalla kun blogien lukijamäärät ovat kasvaneet myös yritysten suorat yhteistyötarjoukset ovat lisääntyneet. 

- Niitä tulee suunnilleen viisi päivässä. Valitsen niistä noin prosentin, koska nykyään pitää olla tosi tarkka, mihin yhdistää oman brändinsä.

Joka kolmannelle säännöllinen palkka

Suomessa on kaikkineensa kymmeniä tuhansia blogeja. Bloggaajista kolme neljästä tienaa blogillaan ja useampi kuin joka kolmas saa siitä säännöllistä palkkaa, satasesta tuhansiin euroihin. 

- Sanotaanko näin, että kymmenkunta bloggaajaa elättää itsensä blogia pitämällä, sanoo Mikko Koistinen viestintätoimisto Manifestosta.

Hänen mukaansa "terävin kärki" bloggaajista tienaa 5 000–6 000 euroa kuukaudessa tuoreimman blogibarometrin mukaan.

Kännykkäkuvilla lähes 200 000 seuraajaa

Instagramissa voi saada suuret seuraajamäärät myös ilman blogia. Näin kävi Jussi Ulkuniemelle, jonka iPhonella ottamia kuvia seuraa lähes 200 000 ihmistä ympäri maailmaa.

- On tullut kaikenlaisia sponsorointimahdollisuuksia. Olen käynyt New Yorkissa, ja vähän aikaa sitten Olympys-kameramerkki järjesti kuvausmatkan Islantiin. Kyllä tämä on vähän niin kuin ammatti, mutta edelleen teen sitä omalla innolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja