Blogihelmiä: Vietän vuoden ilman uusia vaatteita

Helmestä löytyy luonnollisesti myös helmiä blogisteja. Lue, mitä blogisteillamme on tarjolla tällä viikolla!

Jokaisen otteen perässä on linkki, josta pääset lukemaan koko artikkelin.

Helmen Keventäjät-blogi

Johanna kertoo laihdutuskokemuksistaan.

"Ei laihduta, laihduttaa, ei laihduta, laihduttaa... Kuulostaa varmaan monen korvaan tutulta hommalta. Mulle se ainakin on ollut tuttu juttu jo monen vuoden ajan ja toiveissa olisi, että oppisin lopunviimein ihmisten tavoille, oppisin syömään oikein ja nauttisin liikkumisesta. Olisihan se jo aika oppia näin 29 vuotiaana, että karkkipäivä ei ole joka päivä eikä joka perjantai vietetä pitsaperjantaita. Yritin miettiä, että missä vaiheessa lipsahdin ”pimeälle puolelle” ja vaaka alkoi valittaa ylimääräisistä kiloista."

Viiden tähden parantola

Työmaailma riepoo blogistia.

"Alan vaihdon suurimmaksi syyksi on nousemassa tyytymättömyys siivoojina ja laitoshuoltajina työskenteleviin kanssaihmisiin. Nämä itseensä tyytymättömät ruikuttajat eivät arvosta omaa työtään p*skan vertaa, eivät edes sen vertaa, että yrittäisivät tehdä työnsä kunnolla. Sisäisiltä ja ulkoisilta asiakkailta en ole missään vaiheessa aistinut minkäänlaista arvostuksen puutetta, päinvastoin."

En osta uusia vaatteita vuonna 2011

Blogisti ei aio ostaa uusia vaatteita koko vuoden aikana.

"Kipputoreilla karu totuus on silmien edessä ja käsin kosketeltavissa, kun kahlaa looshien meressä: maailma on jo NIIN täynnä roinaa, myös vaatetta, että jostain päästä se pakostakin oksentaa. Uusien vaatteiden valmistus kuormittaa ympäristöä, saastuttaa ja kuluttaa luonnonvaroja ja energiaa. Se onkin yksi tärkeä syy uuden vuoden lupaukselleni: haluan pienentää hiilijalanjälkeäni. Sen sijaan että hankkisin uusia vaatteita, käytän niitä, joita minulla jo on. Koska niitä totisesti on, se pursuileva kaapillinen."

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja