Mainos

Blogihelmiä: Prostituoidun tarina pysäytti

Helmestä löytyy luonnollisesti myös helmiä blogisteja. Hittiblogien parhaat palat on nyt koottu yhteen artikkeliin!

Lue, mitä blogisteillamme on tarjolla tällä viikolla. Jokaisen otteen perässä on linkki, josta pääset lukemaan koko artikkelin.

Empaatikon päiväkirja

Uusi blogisti kirjoittaa tunteista.

"Empaatikon haaste ja mahdollisuus ovat voimakkaat tunteet ja erittäin voimakas kyky eläytyä. Usein empaatikon on vaikea vetää rajaa oman ja toisen tunteiden välille. Joskus on vaikea pitää maailma poissa päänsä sisältä, edes sen verran, että kuulisi omat ajatuksensa - ja tunteensa.

Tarkoitukseni on siis tässä blogissa käsitellä tunteita. Niiden kohtaamista, käsittelemistä, hyväksymistä, hallitsemista, niiden kanssa elämistä."

Lukupiiri

Emmi luki Elina Tiilikan Prostituoidun päiväkirja -kirjan.

"En ole itse ehdottomasti prostituutiota vastaan, jos nainen tekee sitä omasta tahdostaan. Tiilikan kirjan jälkeen olo on kuitenkin hieman toinen: vaikka Noora päätyy valitsemaan alan itse, hän ei voi hyvin. Oikeastaan koko kirja kertoo siitä, miten rikkinäinen ihminen Noora on: hänellä ei ole ystäviä, välit perheeseen ovat olemattomat, hänellä ei ole sosiaalista elämää."

Mesen maailma

Blogielämää vauvan näkökulmasta.

"Kylläpä väsyttää. Ja ei ihme, kävin vähän bodaamassa mutsin kanssa. No okei, jumppaamassa. Se vie mut aina joko maanantaisin tai tiistaisin vauvajumppaan, siellä soi musat kovalla ja akat hyppii vauvat sylissä kuin mielipuolet. Ja me vauvat heilutaan mukana ja yritetään kestää. Onneksi mutsilla on sen verran huono koordinaatio- ja hahmottamiskyky, että se ei pysty laulamaan niitä biisejä yhtä aikaa, kun se keskittyy tekemään niitä liikkeitä."

Uuden tuulen leidisurf

Blogisti pohtii elämän mielekkyyttä.

"Onneksi lopulta oma pää käskee pysähtymään, vetämään henkeä, rauhoittumaan ja tarkastelemaan tilannetta. Pysyäkseen itse oman elämänsä kyydissä on aina toisinaan kartoitettava jo otetut askeleet; mihin tie on vienyt ja minkälaisia polkuja edessä häämöttää. On uskallettava kysyä itseltään: olenko onnellinen itseni kanssa?"

Valo ja varjo kulkevat aina käsi kädessä

Pieni omakehu tekee joskus terää.

"Vaatimattomuuden sanotaan kaunistavan, mutta liiallinen vaatimattomuus ei taida tehdä kenestäkään mitenkään äärettömän hemaisevaa. Vaikeina hetkinä minulla on tapana muistella kehuja ja kannustavia keskusteluja menneisyydesstä; niitä kauniita sanoja, jotka sanojalleen eivät ole merkinnyt tavuja enempää, mutta joilla on ollut minulle suunnattoman suuri ja tärkeä merkitys. Niitä sanoja, jotka kertovat sinä osaat, olet tärkeä, olet korvaamaton. Mutta on äärimmäisen tärkeää varoa, ettei jää seisomaan jalustalle tarpeettoman pitkäksi aikaa! Jos sinne unohtuu, joku voi hyvinkin äkkiä käydä kaatamassa sen altasi; nöyryys ihmisen tiellä pitää."

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.