Blogi: Maria Nordin synnytti kolmannen lapsensa kotona: ”Tämä oli elämäni kaunein kokemus”

Muusikko Reino Nordinin ja arkkitehti-bloggaaja Maria Nordinin perhe kasvoi tällä viikolla pienellä tytöllä. Nordin kertoo Kaksplus-lehden blogissaan kotisynnytyksestä.

Maria ja Reino Nordin muistelivat ensitapaamistaan Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Katso video yllä!

Reino ja Maria Nordinin perheeseen syntyi kolmas lapsi varhain tiistaiaamuna. Maria kertoo blogissaan, että Reino saapui kotiin puolilta öin, kun Maria tiesi synnytyksen käynnistyneen.

Maria oli valmistautunut kotisynnytykseen kuukausien ajan, mutta hän korostaa tekstissään sitä, että olisi ollut valmis lähtemään myös sairaalaan.

– Olin sanonut kätilöilleni aiemmin, että jos he huomaavat pienintäkään viitettä siitä, että kaikki ei ole täydellisesti, voimme heti siirtyä sairaalaan. Minulle kotisynnytys ei siis ollut pakkomielle, olisin hetkenä minä hyvänsä voinut siirtyä hyvillä mielin sairaalaan.

Maria kirjoittaa, että kahden ensimmäisen lapsen syntymät olivat rankkoja kokemuksia ja siksi hän valmistautui kolmannen lapsensa syntymään hypnosynnytysmenetelmän avulla. Kun synnytys oli käynnistymässä, Maria valutti itselleen kylvyn ja Reino laittoi menetelmään kuuluvat äänitteet soimaan. Maria kuvailee supistuksia aalloiksi, joissa hän liikkui yhdessä vauvan kanssa.

Nordin koki synnytyksen aikana myös voimakkaita hyvän olon tunteita. Nautinnollisimmat hetket eivät kuitenkaan tapahtuneet kylvyssä vaan vessanpöntöllä.

– Olin jo aiemmin lukenut ekstaattisesta ja orgastisesta synnytyksestä ja sain kokea hieman sitäkin! Nimittäin synnytyksen ehkä nautinnollisimmat hetket koin, kun sain olla itsekseni meidän pimeässä vessassa pöntöllä istuen. Kuulostaa monen mielestä varmasti hassulta, mutta synnyttäminen voi tuntua myös samalta kuin kakkaaminen voi parhaimmillaan tuntua – eli oikein hyvältä! Kylmät väreet kulkivat koko kehoni läpi, kun vaivuin täysin omaan maailmaani siinä pöntöllä istuessani. Samalla hyväilin kehoani ja tunsin itseni todella ihanaksi, vahvaksi ja suorastaan supernaiseksi, hän kirjoittaa.


Lopulta vauva syntyi parin sänkyyn samalla, kun kaksi vanhempaa lasta nukkuivat viereisessä huoneessa.

– Tämä oli elämäni kaunein kokemus, Nordin päättää kirjoituksensa. Voit lukea sen kokonaan täältä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja