Mainos

Blogi kertoo suomalaisjoukkojen elämästä Afganistanissa

Suomalainen kriisinhallintajoukko Afganistanissa on alkanut kirjoittaa blogia syyskuun alkupuolelta lähtien. Kirjoitusten tavoitteena on, että heidän työ- ja elinolosuhteensa avautuisivat suomalaisille paremmin.

Blogia kirjoitetaan erityisesti joukkojen läheisille, jotka kaipaavat tietoja suomalaisten arjesta levottomassa Afganistanissa.

- Toimialueemme turvallisuustilanne aiheuttaa ajoittain huolta läheisissämme. Perusteet toiminnallemme ovat kuitenkin kunnossa – rauhanturvaajillamme on käytössään paras mahdollinen varustus ja taustatuki, niin täällä kuin kotimaassa, kirjoittaa everstiluutnantti Mikael Feldt blogissa.

Tapahtumakuvauksia vaaratilanteista

Kuvia ja tekstiä sisältävää blogisivustoa päivitetään viikottain. Joukot kirjoittavat löydetyistä tienvarsipommeista, päivän kulusta ja vaikkapa säästä.

Viimeviikkoisista parlamenttivaaleistakin oli päivitystä:

- Tasaisin väliajoin saadaan raportteja kapinallisten vaalipaikkoihin kohdistamasta häirinnästä. Vaalit teettävät turvallisuusjoukoille rutkasti töitä: äänestyspaikoilla Mazar-e-Sharifin länsipuolella on meneillään hyökkäys ja kahdessa tienvarsipommi-iskussa on kuollut useita ihmisiä, joukossa myös kolme lasta, blogissa raportoidaan.

Välillä kriisinhallintajoukkojen päivät sujuvat ilman suurempia ongelmia:

- Päivystämässä jälleen. Päivä mennyt rennosti. Sähkölaitteiden kanssa ollut pieniä ongelmia, mutta ainahan niitä on, päivityksessä kerrotaan.

Lue blogia osoitteessa www.skja.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.