Mainos

Blix: Irakin sota pahensi terrorismia

Jos sodan tarkoitus oli viestittää terroristeille, että he lopettaisivat toimintansa, on se epäonnistunut surkeasti, Blix arvioi.

YK:n asetarkastajien entisen johtajan Hans Blixin mukaan Irakin sota ei ole saanut Pohjois-Koreaa tai Irania luopumaan ydinasekaavailuista. Blix arvioi, että sotatoimet ovat sen sijaan kiihdyttäneet terrorismia.

- Ei voida olettaa, että mikään hallitus myöntäisi olleensa väärässä, Blix sanoi brittiläisen BBC-radiokanavan haastattelussa.

- Olen kaikkien tavoin sitä mieltä, että Saddamin (Hussein) poistuminen kuvioista on hyvä asia. Mutta maailma ei ole yhtään turvallisempi paikka. Jos sodan oli tarkoitus viestittää terroristeille, että he lopettaisivat toimintansa, on se epäonnistunut surkeasti. Se on kiihdyttänyt terrorismia, Blix arvioi.

- Eikä se pysäytä ydinaseiden leviämistä. Jos iranilaiset ja pohjoiskorealaiset tähtäävät siihen, niin ei sota heitä pysäyttänyt.

Blix arvosteli myös Britannian ulkoministeri Jack Strawta. Muun muassa Straw perusteli Irakiin hyökkäystä joukkotuhoaseilla, joita maassa luultiin olevan. Perustelu on sittemmin havaittu virheelliseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.