Blinien kotimaassa Venäjällä herkut ovat meillä ravintoloissa tarjottaviin verrattuna huomattavasti ohuempia ja pienempiä. Länsimaisen käsityksen mukaan blinissä kun on niin paksuutta kuin rapeuttakin. Eli totuudella on monta puolta, oikea ja väärä. Annan bliniohjeistukseksi niistä nyt toisen. Jokainen voi päättä onko se tuo edellä mainittu oikea vai väärä
Rapeaan lopputulokseen päästään käyttämällä kolmasosa jauhojen määrästä tattarijauhoja. Tattarista tulee rapeuden lisäksi myös makua. Toinen huomionarvoinen vaihe blinitaikinan valmistuksessa riittävä käyminen. Toisin sanoen hiivan kannattaa antaa vaikuttaa pitkään ja hartaasi, jotta lopputulokseen saadaan "oikeat" aromit. Kuohkeutta lisätään vielä munanvalkuaisista vatkatulla vaahdolla.
Blinit voidaan paistaa valurautaisella ohukaispannulla tai virallisella noin 10 cm halkaisijaltaan olevalla blinipannulla. Ja ehdottomasti runsaassa voissa! Voisulaa kuuluu jopa lisätä pannuun paistamisen aikana.
Blinien ehdottomia ja etuoikeutettuja lisäkkeitä ovat mateen tai muun kalan mäti, hienonnettu sipuli, smetana ja voisula. Tosin venäläisen tavan mukaan blinit voidaan tarjota vaikkapa vadelmahillon kera.
Blinitaikina
n. 15 g hiivaa
7 dl maitoa
3 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunan keltuaista
n.1-2 tl suolaa
50 g sulatettua voita
2 kananmunan valkuaista
runsaasti voisulaa paistamiseen (mieluiten kirkastettuna eli sulatettu ja hieman jäähtynyt voi kaadetaan toiseen astiaan sakan laskeuduttua pohjalle)
Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää tattarijauhot ja anna juuren käydä lämpimässä paikassa ainakin 5 tuntia.
Lisää juureen vehnäjauhot, sulatettu voi, keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Taikinan tulee olla paksuhkoa, kuohkean vellimäinen seos.
Kuumenna blinipannu tai ohukaispannu kuumaksi. Lisää muutama ruokalusikallinen (kirkastettua) voisulaa ja kaada taikina pannuun. Paista, kunnes taikina hyytyy ja käännä varovasti lastan ja haarukan avulla. Lisää voita paistamisen aikana. Kypsät blinit ovat pinnalta ruskeista ja rapeita, sisältä kypsiä, mutta pehmeitä.
Uusimmat
-
13:32
Sadan vuoden vappuperinne katkeaa Helsingissä – opiskelijat järjestävät sen sijaan yllätyksen
-
13:31
Valko-Venäjä väittää: Liettuasta drone-isku Minskiin, Lukashenkalta erikoinen Nato-syytös
-
13:31
Christian Heljanko ehti jo nollata Pelicans-sankarin paraatipelastuksellaan – makea revanssi koitti pian: ”Yksi uran hienoimmista”
-
13:25
Suora lähetys: Hallitus esittelee toimet, joilla nuoriso- ja jengirikollisuuteen aiotaan puuttua
-
13:21
Tämä tapaus sivuutettiin tyystin – Petri Kontiolalta härski temppu Tampereella, selvisi vähällä
-
12:45
Jukurit nappasi NHL-sopimuksen omaavan Mestis-tähden
-
12:28
Kokoomus: Euroopan ase- ja ammustuotantoa kasvatettava
-
12:28
Tommi Niemelä paljasti puolustuspuheenvuorossaan Pelicansin kiperän tilanteen – myöntää, että nyt saattaa tulla kakkua
-
12:12
Hallitukselle jälleen uusi välikysymys – aiheena talouspolitiikka
-
12:11
Juska Salminen romahti soitettuaan viimeisen kerran HIMin riveissä: "Sitten mentiin syvälle"
-
12:06
Fiskars aloittaa muutosneuvottelut – lähes 200 tehtävää saattaa loppua
-
12:01
MTV testasi viisi kevään uutuusruokatuotetta – "Vetää ihan hiljaiseksi"
-
11:58
Kaisa Korhonen on kuollut
-
11:53
Lämmin vappu uhkaa väistyä nopeasti – meteorologin sanat kertovat kaiken: "Näyttää aika tylyltä"
-
11:35
Etelä-Norjan ilmatila jälleen avattu – tästä lentokaaos johtui
-
11:20
MTV seuraa tulospäivää: Nesteen liikevaihto laski
-
10:52
Järvenpään ravintola-ampumisesta vaaditaan vangittavaksi 21-vuotiasta naista – Poliisi: "Meillä on muitakin epäiltyjä"
-
10:52
Kruununprinsessa Victoria aloittaa upseerin opinnot
-
10:49
NHL-joukkue sai hurmioituneen vastaanoton uudessa kodissaan – Lauri Markkanen otti kaiken ilon irti
-
10:42
Salossa tapahtuneen murhan esitutkinta valmistumassa – poliisi epäilee neljää henkilöä
-
Lataa lisää