Mainos

Blairin kannatus romahtanut Britanniassa

Tony Blairin hallituksen suosio on romahtanut Britanniassa. Vain reilu kolmannes kansasta on varauksettomasti hallituksen ja pääministerin tukena. Suurin syy kannatuksen alamäkeen on huonosti hoidettu Irak-politiikka.

Pääministeri Tony Blair jatkoi tänään puhujakierrostaan Walesiin, missä hän keskittyi taivuttelemaan paikallisen työväenpuolueen aktiiveja Irakia vastaan suunnitellun sodan kannalle. Pääministeri ei ole vakuuttunut Irakin aseriisuntatarjouksista.

- Minä uskon, että jos emme nyt asetu tiukasti vastustamaan kemiallisten, biologisten ja ydinaseiden kasvavaa uhkaa, jonain päivänä ihmishengistä piittaamaton terroristiryhmä käyttää näitä aseita, Blair sanaili.

Viesti on ollut sama jo viikkoja, mutta se ei tunnu menevän perille ainakaan kotimaassa. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Blairin hallituksen suosio on romahtanut. Vain reilu kolmasosa briteistä tukee enää varuksettomasti hallitusta. Loppujen mielestä hallituksen puheisiin ei enää voi luottaa. Erityistä huolta äänestäjissä herättää Blairin Irak-politiikka, jota yli puolet kansasta pitää erittäin huodosti hoidettuna.

Tony Blair on useita keroja vakuuttanut, että hän ei anna suosiomittausten vaikuttaa Irakin kysymyksen ratkaisemiseen, mutta se tuskin täysin pitää paikkansa. Yleisen mielipiteen takia brittihallitus yrittää nyt viimeiseen asti saada YK:n turvallisuusneuvostolta hyväksynnän voimatoimille.

Jos Blair vie maansa sotaan ilman YK:n lupaa, edessä on sisäpoliittinen kriisi, joka voi koitua kohtalokkaaksi hänen uralleen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.