Mainos

Blairin heikko suosio syö Britannian työväenpuolueen kannatusta

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan työväenpuolueen kannatus nousisi jopa 11 prosenttiyksiköllä, jos puoluetta johtaisi pääministeri Tony Blairin sijaan nykyinen valtiovarainministeri Gordon Brown.

Britanniaa hallitseva työväenpuolue olisi tuoreen tutkimuksen mukaan suositumpi, jos sitä johtaisi pääministeri Tony Blairin sijaan valtiovarainministeri Gordon Brown.

Independent-lehdessä julkistetun kyselyn mukaan työväen puolueen kannatus on laskenut yhden prosenttiyksikön verran 37 prosenttiin. Puolueen kannatus olisi kuitenkin jopa 48 prosenttia, jos Brown johtaisi sitä, kerrottiin lehdessä. Suuri ero kannatusluvuissa selittyy sillä, että vajaa neljännes niistä, jotka nyt aikovat äänestää oppositiossa olevaa liberaalipuoluetta antaisi äänensä työväenpuolueelle, jos sen johdossa olisi Brown.

Tutkimuksen mukaan Blair kärsii luottamuspulasta, joka johtuu muun muassa päätöksestä lähteä Irakin sotaan. Vain 17 prosenttia ihmisistä sanoi uskovansa, että pääministeri pitää lupauksensa. 30 prosenttia luotti valtiovarainministerin sanaan ja 37 prosenttia ei luottanut kumpaakaan mieheen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.