Mainos

Blairin avustaja ei uskonut Irak-uhkaan

Britannian Irak-kiista syvenee. Tänään ilmitulleista tiedoista käy selville, että pääministeri Tony Blairin avustaja ei uskonut Irakin muodostavan uhkaa.

Britannian hallituksen Irak-raportti ei sisältänyt todisteita Irakin muodostamasta uhasta, käy ilmi Britannian pääministerin Tony Blairin läheisen avustajan tänään julki tulleista kommenteista.

- Asiakirja ei osoita millään tavoin, että (Irakin presidentti) Saddam Hussein muodostaisi uhan saati sitten välittömän uhan, Blairin kansliapäällikkö ja uskottu Jonathan Powell kirjoitti sähköpostissa korkea-arvoiselle tiedusteluviranomaiselle viime vuoden syyskuussa viikkoa ennen kiistellyn raportin julkistamista.

Blair perusteli raportilla Irakin vastaisen sodan aloittamista.

Sähköposti tuli julkisuuteen aseasiantuntija David Kellyn itsemurhaan liittyvien tutkimusten yhteydessä. Se paljastaa, miten Blairin sisäpiirissä kiisteltiin Irakiin liittyvistä tiedustelutiedoista. Powellin sähköpostin mukaan raportti ei osoita, että Saddamilla olisi motiivia hyökätä naapureitaan saati sitten länsimaita vastaan.

Kelly teki itsemurhan sen jälkeen kun hänet oli nimetty BBC:n toimittajan lähteeksi. Toimittajan mukaan Blairin neuvonantaja muokkasi Irak-raporttia ennen sen julkistamista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.