Mainos

Blair yllätysvierailulla Irakissa

Britannian pääministeri Tony Blair on vieraillut Basrassa. Hän mm. kiitteli brittisotilaita ja sanoi heidän olevan uudentyyppisten sotilaiden edelläkävijöitä.

Britannian pääministeri Tony Blair on vieraillut tänään brittijoukkojen luona Basrassa Etelä-Irakissa. Blair puolusti yllätysvierailullaan Yhdysvaltain johtamaa hyökkäystä Irakiin viime maaliskuussa.

Blairin mukaan Saddam Husseinin kukistaminen oli tarpeen maailman turvallisuuden vuoksi. Turvallisuutta uhkaavat Blairin mukaan erityisesti joukkotuhoaseita itselleen havittelevat "raa'at sortovaltiot". Uhkaksi hän mainitsi myös ääri-islamilaisuuden.

Blair ylisti vierailunsa aikana Irakissa olevia noin 10 000 brittisotilasta. Hänen mukaansa he ovat uudentyyppisten sotilaiden edelläkävijöitä, jotka taistelevat terrorismin uhkia, joukkotuhoaseita ja sortovaltoja vastaan. Pääministeri ilmaisi pitävänsä joukkotuhoaseiden uhkaa tärkeimpänä syynä siihen, että Britannia liittyi mukaan Irakin sotaan. Joukkotuhoaseita ei ole kuitenkaan vielä löydetty Irakista.

Blair lensi Basraan lomaltaan Egyptin Sharm el-Sheikhistä. Kyseessä on Blairin toinen vierailu Irakiin Saddam Husseinin hallinnon kukistumisen jälkeen. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush teki yllätysvierailun Irakiin amerikkalaisjoukkojen luo kiitospäivänä marraskuussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.