Mainos

Blair vierailee Yhdysvalloissa

Britannian pääministeri Tony Blair lähti tänään Yhdysvaltain-matkalle. Hän tapaa Washingtonissa presidentti George Bushin ja puhuu maan kongressissa molempien kamarien istunnossa.

Irakin sodan liittolaisten tapaamista varjostavat epäilyt siitä, että sekä Blair että Bush turvautuivat perättömiin tietoihin Irakin joukkotuhoasesuunnitelmista perustellessaan hyökkäystä Irakiin. Bushia on kritisoitu myös siitä, että Irakin-sotilasoperaatio vaatii edelleen liki päivittäin amerikkalaisuhreja. Valkoisen talon mukaan sotaliittolaisten tapaamisessa keskustellaan kuitenkin Irakin sodan myönteisistä seurauksista.

-He keskustelevat edistyksestä, joka on saavutettu vapauttamalla 20 miljoonaa ihmistä brutaalista diktatuurista, tiedottaja Sean McCormack sanoi.

Blairin odotetaan ottavan Washingtonissa esiin myös kysymyksen kahden Guantanamon vankileirillä olevan brittivangin siirrosta Britanniaan oikeudenkäyntiä varten. Yhdysvallat pidätti kaksi brittiä Afganistanin sodan aikana terrorismikytköksistä epäiltyinä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.