Mainos

Blair väistyisi mahdollisen kolmannen kauden jälkeen

Blair vakuuttaa vaaliohjelmassaan parantavansa taloudellista vakautta ja nostavansa työllisyyttä.

Britannian pääministeri Tony Blair vahvistaa, että hän aikoo luopua vallasta mahdollisen kolmannen kautensa jälkeen. Blair kertoi suunnitelmistaan julkistaessaan työväenpuolueen vaaliohjelman.

-Olen sanonut, että nämä ovat viimeiset vaalini. Seuraavissa vaaleissa on toinen johtaja, Blair sanoi tiedotustilaisuudessa.

Blairin yhtenä vahvimpana seuraajaehdokkaana on pidetty valtiovarainministeri Gordon Brownia, jonka kannatusluvut ovat olleet joissakin kyselyissä korkeampia kuin istuvalla pääministerillä.

Blair vakuuttaa yli satasivuisessa vaaliohjelmassaan parantavansa taloudellista vakautta ja nostavansa työllisyyttä. Työväenpuolue lupaa myös muun muassa kohentaa lapsiperheiden asemaa ja myöntää lisää rahaa koulutukseen sekä terveydenhuoltoon.

Työväenpuolue jatkaisi Iranin ja Pohjois-Korean painostamista maiden ydinohjelmien takia. Vaaliohjelman ulkopoliittisessa osiossa korostetaan lisäksi demokratiakehityksen merkitystä Irakissa:

-Suremme liittouman joukkojen ja viattomien siviilien henkien menettämistä Irakin sodassa ja sen jälkeisessä terrorismissa. Mutta Saddamin verilöyly on ohi.

Parlamenttivaalit pidetään 5. toukokuuta. Työväenpuolue on johtanut mielipidemittauksia, mutta ero konservatiiveihin näyttää viime aikoina kaventuneen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.