Mainos

Blair toivoo läpimurtoa ilmastokysymykseen

Merkel ja Blair odottavat G8-maiden kokoukselta ratkaisuja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi. Bush on aikaisemmin esittänyt erilliskokousta suurimpien saastuttajamaiden välille. Kokoukseen kutsuttaisiin ainakin Yhdysvallat, Kiina ja Intia.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on vakuuttunut siitä, että teollisuusmaiden johtajat pystyvät edistämään ilmastonsuojelukeskustelua keskiviikkona alkavassa G8-maiden kokouksessa.

- Olen täysin luottavainen sen suhteen, että voimme onnistua myös tässä, hän sanoi ennen tapaamistaan Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa Berliinissä.

Myös Blair uskoi, että ilmastokysymyksessä päästään lopulta maailmanlaajuiseen yhteisymmärrykseen. Hän sanoi tekevänsä voitavansa, jotta kaikki G8-maiden johtajat saataisiin hankkeen taakse.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush esitti torstaina, että suurimpien saastuttajien tulisi kokoontua omaan tapaamiseen neuvottelemaan päästöjen vähentämisestä. Kokoukseen kutsuttaisiin Bushin mukaan Yhdysvaltain lisäksi muun muassa Kiina ja Intia. Hän ei kuitenkaan ehdottanut selkeästi mitattavia päästörajoituksia kasvihuonekaasuille.

Blair sanoi toivovansa, että kokouksessa tehtäisiin "historiallinen läpimurto" ilmastokysymyksessä.

Blairin oli määrä kertoa tapaamisessa Merkelille juuri päättyneen Afrikan-matkansa tuloksista. G8-maiden odotetaan päättävän huippukokouksessaan lisäavusta Afrikan maille.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.