Mainos

Blair tapasi Jeltsinin

Britannian pääministeri Tony Blair tapasi tänään presidentti Boris Jeltsinin ensimmäisellä virallisella vierailullaan Venäjälle. Jeltsin kuvaili tapaamista mielenkiintoiseksi ja sanoi sen kestäneen kaksi kertaa suunniteltua kauemmin, kertoi uutistoimisto Interfax. Jeltsin myös onnitteli Blairia työväenpuolueen suosion johdosta ja kehui Blairin viime viikolla puoluekokouksessa pitämää puhetta "erinomaiseksi".

Ennen tapaamista Jeltsin kuvaili maiden suhdetta hyväksi, mutta huomautti, että suhde voisi olla "dynaamisempi". Vuorokauden kestävän vierailun aikana Blairin ja Jeltsinin on määrä keskustella myös Euroopan turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä, Venäjän ja Naton välisistä suhteista sekä Britannian ja Venäjän välisistä kauppasuhteista.

Blair ja Tshernomyrdin allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

Blair tapasi Kremlissä myös Venäjän pääministerin Viktor Tshernomyrdinin ja pääministerit allekirjoittivat sopimuksen kansainvälisen rikollisuuden estämiseksi. Sopimus tähtää turvallisuusyhteistyön kehittämiseen erityisesti venäläisten rikollisjärjestöjen toiminnan pysäyttämiseksi.

Elokuussa brittien ja venäläisten yhteistyö johti suurimpaan Venäjällä koskaan tehtyyn takavarikkoon: Siperiassa takavarikoitiin 200 kiloa kokaiinia ja jutun yhteydessä pidätettiin seitsemän ihmistä.

Lisäksi Blair sai vierailullaan venäläisiltä asiapapereita, jotka liittyivät saksalaisten toisen maailmansodan aikana vangiksi ottamiin britteihin. Asiakirjojen joukossa on muun muassa satoja puna-armeijan Berliinissä vuonna 1945 takavarikoimia kirjeitä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.