Mainos

Blair: Serbien vaadittava Milosevicin eroa

Britannian pääministeri Tony Blair haastoi maanantaina Serbian kansan syrjäyttämään presidentti Slobodan Milosevicin Jugoslavian johdosta. Blairin mukaan serbit eivät enää voi sulkea silmiään Kosovon julmuuksilta.

-Tämä on teidän maanne. Nämä julmuudet tekivät teidän sotilaanne ja teidän johtonne, Blair sanoi ja teki selväksi, että serbit ovat osaltaan moraalisesti vastuussa Kosovon tapahtumista. Blair selosti maanantaina Britannian parlamentille viikonlopun G8-kokouksen tuloksia. Hänen mukaansa Serbia ei voi päästä takaisin sivistyneiden kansakuntien joukkoon niin kauan kuin sitä johtaa sotarikoksista syytteeseen asetettu henkilö. Blair toisti myös uhkauksensa, ettei Serbialle anneta taloudellista jälleenrakennusapua niin kauan kuin Milosevic on vallassa.

Clinton kehotti serbejä hylkäämään Milosevicin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton kehotti maanantaina serbejä hylkäämään presidentti Slobodan Milosevicin murhahallinnon. -Haluamme Serbian uuden Euroopan osaksi, mutta Serbian on hylättävä Milosevicin murhahallinto ja otettava malliksi Slovenia, sanoi Clinton. Hän jatkoi slovenialaisten saavan voimaa eroistaan. Clinton luonnehti Sloveniaa erinomaiseksi Nato-ehdokkaaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.