Mainos

Blair: Saddamin painostusta jatkettava

Britannian pääministeri Tony Blair kehotti tänään kansainvälistä yhteisöä jatkamaan Irakin johtajan Saddam Husseinin painostamista.

Blairin mukaan nimenomaan kova painostus sai Saddamin antamaan periksi ja ilmoittamaan, että Irak suostuu ottamaan vastaan asetarkastajat. Nyt on varmistettava, että asia ei jää lupausten tasolle vaan että asetarkastajat todella pääsevät Irakiin ja pystyvät tekemään siellä työnsä, Blair sanoi vieraillessaan brittiläisessä koulussa tänään.

Yhdysvallat ja Britannia ovat suhtautuneet Irakin ilmoitukseen epäillen ja vaatineet joka tapauksessa YK:n turvallisuusneuvostolta uutta Irakia koskevaa päätöslauselmaa.

Irak: Pallo on nyt YK:lla

Irak sanoi tänään, että YK:n uskottavuus on nyt koetuksella Irakin näytettyä vihreää valoa asetarkastajien paluulle.

-Pallo on nyt YK:lla, jonka on todistettava uskottavuutensa, kirjoitti Saddam Husseinin pojan Udayn johtama vaikutusvaltainen Babel-lehti.

Sallimalla asetarkastajien paluun Irak on "antanut kuolettavan iskun Yhdysvaltain aggressiivisille suunnitelmille", lehti sanoi. Samalla Irak on lehden mukaan osoittanut, että suhteet YK:hon ovat raiteillaan ja että maalla ei ole joukkotuhoaseita.

Lehdessä vaadittiin, että turvallisuusneuvosto osoittaa nyt oman yhteistyökykynsä ja mm. varmistaa, ettei Yhdysvallat pääse liikaa vaikuttamaan asetarkastajien työhön.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.