Mainos

Blair pikavisiitillä Afganistanissa

Britannian pääministeri Tony Blair on tehnyt pikavisiitin Afganistaniin.

Tony Blair

Britannian pääministeri Tony Blair saapui pääkaupungin Kabulin pohjoispuolella sijaitsevaan lentotukikohtaan kello 21 Suomen aikaa ja poistui maasta keskiyön jälkeen.

Blair tapasi Afganistanin väliaikaisen hallituksen pääministeri Hamid Karzain sekä maassa olevien brittijoukkojen komentajan ja YK:n edustajia. Blairin tarkoituksena oli mm. osoittaa, että Britannia on valmis tukemaan Afganistanin jälleenrakentamista.

- Afganistan on ollut liian pitkään laiminlyöty valtio, ja koko maailma on joutunut maksamaan hinnan laiminlyönnistä terrorismina ja huumeiden leviämisenä ja viimein kuolemana sekä tuhona Yhdysvalloissa, sanoi Blair.

- Kansainvälinen yhteisö auttaa Afganistania jälleenrakentamisessa, mutta maan tulevaisuus tulee olemaan Afganistanin kansan käsissä, Blair kuitenkin muistutti.

Afghanistanin pääministeri Karzai kiitteli vuolaasti brittikollegansa vierailua. Karzain mukaan maan hallitus ja kansa kiittää Blairia tämän vierailusta maassa "Afganistanin vaikeana aikana".

Blair vieraillut myös Intiassa ja Pakistanissa

Aiemmin eilen Blair tapasi Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin. Musharraf lupasi lähipäivinä kertoa suunnitelmistaan, joilla terroristit kitketään maasta.

Pakistan on parin viime viikon aikana pidättänyt kolmisensataa ääri-islamilaista aktivistia. Heidän joukossaan on myös niiden kahden ryhmittymän jäseniä, joita Intia syyttää 13. joulukuuta tehdystä iskusta maan parlamenttiin. Iskun jälkeen Intian ja Pakistanin suhteet ovat olleet pahasti tulehtuneet.

Kiertomatkallaan Blair on vieraillut myös Intiassa ja tavannut Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen, joka ilmoitti Intian olevan valmis vuoropuheluun, jos Pakistan tuomitsee terrorismin sen kaikissa muodoissa. Vajpayeen mukaan Intia uskoo erimielisyyksien ratkaisemiseen neuvottelemalla.
(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.