Mainos

Blair nimitti lisää ministereitä

Britannian uusi pääministeri Tony Blair nimitti tänään lisää ministereitä hallitukseensa. Eurooppa-asioista vastaavaksi ministeriksi Blair nimitti Doug Hendersonin.

Britannian uusi Eurooppa-ministeri Doug Henderson joutuu tuleen heti huomenna, päivä sen jälkeen kun hänet nimitettiin tehtäväänsä. Henderson osallistuu Brysselissä EU-kokoukseen, jossa hän linjaa hallituksensa tulevaa EU-politiikkaa.

Britannian edellisessä hallituksessa ei ollut lainkaan Eurooppa-ministeriä. Hendersonin tehtävänä on poistaa Britannian julkisesta kuvasta ns. euroepäilijän leima, joka on hallinnut maan suhteita Brysseliin aina 1980-luvun alkupuolelta lähtien.

Pääministeri Tony Blair on korottanut hallituksen edustusta EU:n hallitusten välisessä konferenssissa (HVK), ja Henderson korvaa Britannian EU-suurlähettilään Stephen Wallin neuvotteluissa.

Henderson, 37, on on valittu parlamenttiin Newcastle-upon-Tynen pohjoisesta vaalipiiristä, Pohjois-Britanniasta. Hän aloitti poliittisen uransa ammattiyhdistysliikkeen riveissä ennen kuin hänet valittiin alahuoneeseen vuonna 1987.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.