Mainos

Blair: Nato iskenyt serbipanssareita vastaan

Britannian pääministeri Tony Blair kertoi tänään Brysselissä, että Naton joukot ovat iskeneet Jugoslavian panssarivoimia vastaan Kosovossa. Iskujen kohteina ovat olleet panssarivaunut, panssaroidut ajoneuvot ja muut sotilasajoneuvot, joita on käytetty albaanien ajamiseen pois Kosovosta, Blair kertoi Naton päämajassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Blair tapasi tänään Brysselissä Naton pääsihteerin Javier Solanan ja sotilasliiton Euroopan joukkojen komentajan Wesley Clarkin. Nato on kuukauden kestäneen ilmahyökkäyksensä aikana tuhonnut puolet Jugoslavian parhaista sotilaskoneista eli MiG-29 -hävittäjistä ja joka neljännen MiG-21 -koneen, Blair sanoi.

Pääministeri kertoi olevansa huolissaan kodeistaan karkotetuista, Kosovon vuorilla ja metsissä piileskelevistä noin 800000 albaanipakolaisesta. Hän teki kuitenkin selväksi, ettei Nato voi tehdä paljoa muuta näiden ihmisten hyväksi kuin jatkaa ilmahyökkäyksiään.

Serbia kertoi tänään, että kaksi siviiliä on saanut surmansa Naton iskuissa, jotka kohdistuivat ainakin kymmeneen serbialaiseen kaupunkiin. Uutistoimisto Tanjugin mukaan Nato pommitti siviilirakennuksia Kosovon pääkaupungin Pristinan lähistöllä koko aamun tänään, ja ainakin yksi ihminen sai surmansa. Nisin kaupungissa puolestaan yksi ihminen kuoli sydänkohtaukseen Naton pommitusten aikaan.

Milosevic: Nato tuhoutuu

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic sanoi tänään lehtihaastattelussa, että Nato "tuhoutuu" Kosovon konfliktissa. Sotilasliiton 50-vuotispäivä tuo sille vain kansainvälistä häpeää, Milosevic sanoi slovakialaiselle Praca-lehdelle.

-Jugoslavia ei luovu Kosovosta eikä salli sen miehittämistä, Milosevic sanoi. -Se, että albaanit ovat lisääntyneet niin nopeasti, ei anna heille oikeutta vallata osaa maastamme, hän jatkoi.

Jos Naton maajoukot saapuvat Kosovoon, "me puolustaudumme ja tapamme heidät", Milosevic totesi. Hän sanoi odottavansa Venäjältä apua tässä tapauksessa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.