Mainos

Blair lupasi tukea Sierra Leonelle

Britannian pääministeri Tony Blair on tänään vieraillut Sierra Leonessa olevien brittisotilaiden luona ja kiitti heidän toimintaansa.

Blairin mukaan operaatio on osoitus siitä, että sotien runtelema Afrikka on mahdollista kääntää rauhan tielle. Britannia lähetti satoja sotilaita YK-joukkojen vahvistukseksi Sierra Leoneen toukokuussa 2000 sen jälkeen kun kapinalliset olivat rikkoneet rauhansopimusta ja ottaneet rauhanturvaajia panttivangeiksi.

-Meidän asevoimamme voivat olla erittäin ylpeitä siitä, mitä ne täällä tekevät. Mutta niin voivat olla myös Sierra Leonen hallituksen joukot, Blair sanoi.

Blair vieraili varuskunnassa, jossa brittisotilaat kouluttavat entisiä kapinallisia ja hallituksen puolisotilaallisten joukkojen jäseniä uutta kansallista armeijaa varten. Britannia on kouluttanut Sierra Leonelle kaikkiaan noin 9 000 sotilasta.

Blair puhui tänään myös tuhatpäiselle väkijoukolle, joka oli kerääntynyt Lungin kaupunkiin kuulemaan entisen emämaan pääministeriä. Blair sanoi puheessaan, ettei Sierra Leonen anneta enää "luisua kaaokseen ja konfliktiin". Hän myös lupasi Britannian olevan mukana maan jälleenrakennuksessa.

Sierra Leone itsenäistyi Britanniasta 1961 ja se on nykyään YK:n tilastojen mukaan maailman köyhin maa. Maata on köyhdyttänyt verinen sisällissota, joka päättyi virallisesti vasta viime kuussa.

Blair matkusti tänään Sierra Leonesta Senegaliin, joka on hänen Afrikan-kiertomatkansa viimeinen kohde.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.