Mainos

Blair: Lähipäivät ratkaisevia kiistassa Iranin kanssa

Sotilaat ovat olleet vankeina jo 11 päivää. Sotilaita syytetään laittomasta tunkeutumisesta Iranin aluevesille.

Britannian pääministerin Tony Blairin mukaan kaksi seuraavaa päivää ovat ratkaisevia Iranin ja Britannian kiistassa. Blairin mielestä ovi on nyt avoinna viidentoista brittisotilaan vapauttamiseksi neuvottelujen avulla.

Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston pääsihteeri Ali Larijani sanoi eilen, että kiista on ratkaistavissa nopeasti Britannian ja Iranin kahdenvälisissä neuvotteluissa. Larijanin arvio on herättänyt Britanniassa toivoa diplomaattisen ratkaisun löytymisestä.

- Näkemyksemme on edelleen eroavuuksia, mutta mekin olemme samaa mieltä siitä, että ongelmaan pitäisi löytää diplomaattinen ratkaisu pian käytävissä kahdenvälisissä neuvotteluissa, sanottiin Britannian ulkoministeriön tiedotteessa.

Pääministeri Blairin mukaan tärkein kysymys on nyt viidentoista brittisotilaan saaminen turvallisesti ja terveinä takaisin.

- Emme halua tämän johtavan vastakkainasetteluun, sanoi Blair. - Jos he haluavat ratkaista tämän diplomaattiteitse, niin ovi on avoin.

Iranilaiset vallankumouskaartilaiset pidättivät brittisotilaat 23. tätä kuuta Persianlahden pohjoiskolkassa. Iranin mukaan britit olivat Iranin aluevesillä, Britannian mukaan he olivat Irakin aluevesillä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.