Mainos

Blair: "Kolmen ison" ydinryhmää ei pidä pelätä EU:ssa

Britannian pääministerin Tony Blairin mukaan Britannia, Ranska ja Saksa eivät ole suunnittelemassa "kolmen ison" ydinryhmää, joka heiluttaisi tahtipuikkoa EU:n päätöksenteossa.

Britannian pääministeri Tony Blair kieltää Britannian, Ranskan ja Saksan suunnittelevan maiden välistä ydinryhmää EU:ssa. Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin tavannut Blair sanoi, että maiden yhteistyön taustalla ei ole tavoitetta muodostaa "kolmen ison" johtoryhmää, joka sanelisi tahdin EU:n päätöksenteossa.

Italia, Espanja ja pienemmät EU:n jäsenmaat ovat ilmaisseet huolensa unionin kolmen vaikutusvaltaisimman maan lisääntyneestä yhteistyöstä. Pienten jäsenmaiden mielestä ydinryhmä heiluttaisi tahtipuikkoa EU:ssa erityisesti sen jälkeen, kun kymmenen uutta jäsenvaltiota liittyy unioniin toukokuussa.

Britannian, Ranskan ja Saksan johtajien on tarkoitus kokoontua ensi viikolla keskustelemaan muun muassa nopean toiminnan joukkojen perustamisesta. Maat kaavailevat 1500 sotilaan yksikön perustamista nopeaa toimintaa vaativiin kriisinhallintatehtäviin.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 13.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.