Mainos

Blair ja Putin neuvottelevat Irak-tilanteesta

Britannian pääministeri Tony Blair jatkoi tänään keskustelujaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Irakin tilanteesta. Blair taivuttelee Putinia tukemaan länsiliittouman vaatimusta entistä tiukemmasta päätöslauselmasta, jolla Irakia painostettaisiin aseistariisuntaan.

Neuvotteluja käydään Putinin datshalla Zavidovossa, joka sijaitsee 120 kilometriä Moskovasta pohjoiseen. Blair saapui Zavidovoon myöhään eilen.

Blairin mukaan kokous keskittyy Venäjän taloudellisiin intresseihin Irakissa. Irakin viranomaiset kertoivat syyskuussa sopineensa venäläisyhtiöiden kanssa öljy- ja rakennusprojekteista. Myös amerikkalaislähteiden mukaan venäläisyhtiöt ja Irak ovat solmineet merkittäviä öljysopimuksia.

Venäjä on toistuvasti vastustanut Britannian ja Yhdysvaltain esitystä uudesta Irak-päätöslauselmasta, joka sallisi voimankäytön. Kreml ei ole tyrmännyt kuitenkaan Ranskan kaavailemaa mallia kahdesta päätöslauselmasta, joista ensimmäisessä tarkennettaisiin asetarkastusten ehtoja ja jälkimmäisessä hyväksyttäisiin sotatoimet, jos niitä pidettäisiin välttämättöminä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.