Mainos

Blair ja Putin keskustelivat maidensa suhteista

Britannian ja Venäjän päämiehet keskustelivat tänään muun muassa maiden välisistä kauppasuhteista.

Venäjän ja EU:n tulisi vahvistaa suhteitaan, sanoo Britannian pääministeri Tony Blair tänään neuvoteltuaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Putin puolestaan lupasi maansa pysyvän luotettavana kumppanina öljyn ja kaasun toimittamisessa EU-maihin.

- Haluamme nostaa EU:n ja Venäjän suhteet uudelle ja tiiviimmälle tasolle, Blair sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Putinin kanssa.

- Lontoon huippukokouksen tulokset vahvistavat, että olemme johdonmukaisesti vahvistaneet kumppanuuttamme, Putin totesi puolestaan.

Blair piti tervetulleina erityisesti kauppasuhteita. Venäjältä tulee jo nyt noin puolet EU-maiden maakaasusta ja kolmannes EU:n tarvitsemasta öljystä.

Keskusteluihin osallistuivat myös EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ja EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Benita Ferrero-Waldner.

Neuvotteluissa käsiteltiin Blairin mukaan myös ihmisoikeuksia, demokratiaa ja Tshetsheniaa. Putin kertoi, että viisumijärjestelyissä Venäjän ja EU-maiden välillä oli "otettu tärkeitä käytännön askelia", joiden hän toivoi johtavan "viisumittomaan matkustamiseen Euroopassa" . Mitään sopimuksia ei solmittu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.