Mainos

Blair ja Bush sopineet hyökkäyksestä Irakiin?

Britannian pääministeri Tony Blair on luvannut USA:n presidentille George Bushille täyden tuen iskussa Irakiin, mikäli Saddam Hussein kieltäytyy päästämästä YK:n asetarkkailijoita maahan.

Brittilehti Guardianin mukaan maan pääministeri Tony Blair on luvannut Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille täyden tuen iskussa Irakiin, mikäli Saddam Hussein kieltäytyy päästämästä YK:n asetarkkailijoita maahan.

Guardian kirjoittaa, että Yhdysvaltain hallinnon hyvin tuntevan lähteen mukaan Blair olisi yksityisissä neuvotteluissa luvannut Bushille iskuun 30000 sotilasta, panssaridivisioonan sekä laivaston ja ilmavoimien tuen.

Lehti kertoo myös Bushin saaneen Ranskan presidentin Jacques Chiracin lupaamaan hyökkäykselle tukensa kahdenkeskisissä neuvotteluissa.

Blair totesi torstaina, ettei iskuun olla lähiaikoina ryhtymässä, mutta elätteli kuitenkin vähän toiveita asetarkastajien paluusta Irakiin. Pääministerin kansliasta korostettiin, ettei mitään päätöksiä ole vielä tehty Irakin suhteen.

Blair on tukenut uskollisesti Bushia tämän julistamassa terrorismin vastaisessa taistelussa, ja saanut sen vuoksi osakseen tiukkaa arvostelua puoluetovereiltaan.

Irak väittää, että kaikki sen hallussa olleet joukkotuhoaseet on jo tuhottu. Se on kieltäytynyt päästämästä asetarkkailijoita maahan ennen kuin YK luopuu talouspakotteista, jotka se on langettanut Irakille vuoden 1990 Kuwaitin miehityksen vuoksi.

Kauppasaarto on koetellut ankarasti maan taloutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.