Mainos

Blair: Irakin aseistariisunta tulossa viimeiseen vaiheeseen

Britannian pääministeri Tony Blair sanoo, että todisteet Irakin johtajan Saddam Husseinin yhteistyöhaluttomuudesta ovat "vastaansanomattomia". Blair totesi myös, että Irakin aseistariisuntaprosessi on tulossa "viimeiseen vaiheeseensa".

-Nyt on kulunut kahdeksan viikkoa siitä, kun Irakin presidentille Saddam Husseinille annettiin hänen viimeinen mahdollisuutensa. Todisteet yhteistyöhaluttomuudesta ovat vastaansanomattomia, Blair sanoi puhuessaan parlamentin alahuoneelle. -On olemassa valtavat vilpin ja piilottelun rakennelmat, jotka on luotu estämään asetarkastajia tekemästä työtään. Tuhansia ammuksia ja tonneittain kemiallisia ja biologisia aineita on kadoksissa, pääministeri jatkoi.

Blairin mukaan Yhdysvallat kannattaa toista YK:n päätöslauselmaa, edellyttäen että se voidaan saada aikaan nopeasti. -Presidentti Bush ja minä olimme yhtä mieltä siitä, että sellaiselle päätöslauselmalle on etsittävä laajin mahdollinen tuki. Tällaiseen päätöslauselmaan pyrkiminen on tapa ratkaista asia sen sijaan, että sitä viivytettäisiin, Blair muistutti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.