Mainos

Blair: Euroäänestys voisi olla jo ensi vuona

Britannian pääministeri Tony Blair on käynnistänyt kampanjan vakuuttaakseen euroa vastustavat britit yhteisvaluuttaan liittymisen eduista.

Pääministeri Tony Blairin mukaan britit voivat äänestää euroon liittymisestä jo ensi vuonna. Blair käynnisti tänään kampanjansa vakuuttaakseen euroa vastustavat britit yhteisvaluuttaan liittymisen eduista. Hän piti yhteisen lehdistötilaisuuden valtiovarainministeri Gordon Brownin kanssa.

Brown kertoi eilen maan parlamentille, ettei Britannia ole vielä valmis liittymään euroalueeseen. Neljä viidestä hallituksen aiemmin asettamasta ehdosta ei täyttynyt. Hän lupasi kuitenkin, että tilanne tutkitaan uudelleen vuoden kuluttua.

Blair sanoi, että Britannian talous on liikkumassa kohti euroalueen talouksia vaikka eroja on jäljellä. Hänen mukaansa hallituksella on nyt selvä politiikka jäljellä olevien erojen kuromiseksi umpeen.

Yksi kurottavista eroista liittyy punnan ja euron kursseihin. Hallitus arvioi, että punta on edelleen liian vahva suhteessa euroon Britannian liittymisen kannalta. Brown kertoi kuitenkin lehdistötilaisuudessa tänään, ettei hallitus ole päättänyt tai päättämässä sopivasta vaihtokurssista.

Britannian hallituksella on edessä vaikea tehtävä ennen mahdollista kansanäänestystä, sillä valtaosa briteistä vastustaa euroa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.