Mainos

Blair esitteli "kolmannen tien" politiikkaansa Ranskassa

Britannian pääministeri Tony Blair sai tänään aika ajoin raikuvat suosionosoitukset Ranskan parlamentissa, missä hän esitteli työväenpuolueensa "kolmannen tien" politiikkaa thatcherismin ja sosialismin välissä. Blair myös vakuutti Britannian olevan mukana Euroopassa, vaikka se jäisi Euroopan talous- ja rahaliiton Emun ulkopuolelle toistaiseksi.

Blair oli ensimmäinen brittipääministeri, joka on puhunut Ranskan parlamentissa. Blair piti puheensa ranskaksi. Puhe käsitteli työttömyyttä, sosiaalista syrjäytymistä, joustavien työmarkkinoiden luomista ja Britannian keskeistä osaa Euroopan kehittämisessä. Blairin "kolmannen tien" politiikka on keskustalaista talouspolitiikkaa, joka välttää sosialismin ja kapitalismin äärimmäisyydet. Suosionosoituksia tuli milloin oikealta, milloin vasemmalta.

Emu-päätöksensä Britannia tekee Blairin mukaan talouden tosiasioiden pohjalta. Puolustuskysymyksissä Britannia ja Ranska voisivat Blairin mielestä tehdä enemmän yhteistyötä. Hän tähdensi kuitenkin, ettei Yhdysvaltain tulisi eristäytyä Euroopasta.
-Tavoitteenamme on vahva Eurooppa yhdessä Yhdysvaltain kanssa, Blair sanoi. Tuolloin parlamentissa vallitsi syvä hiljaisuus.
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.