Mainos

Blair eroaa vuoden sisällä

Blair ei televisiopuheessaan kuitenkaan maininnut eroamisensa tarkkaa päivämäärää. Aiemmin tänään brittiläinen Sky-tv-kanava kertoi nimettömiin työväenpuolueen lähteisiin viitaten Blairin jättävän paikkansa 4. toukokuuta.

Britannian pääministeri Tony Blair sanoo jättävänsä tehtävänsä vuoden kuluessa. Blair kertoi aikeestaan televisiossa. Hän ei kuitenkaan ilmoittanut tarkkaa eroamisensa päivämäärää, jota hänen arvostelijansa ovat vaatineet puolueen edun nimissä.

- Seuraava puoluekokous parin viikon kuluttua on viimeinen puoluekokoukseni puoluejohtajana, Blair sanoi. Hän jatkoi ilmoittavansa tarkan päivämäärän myöhemmin ja tekevänsä sen maan etujen vuoksi.

Blairin kannatus on huvennut skandaalien sekä Irakin ja Libanonin sodista aiheutuneiden kiistojen vuoksi.

Viestimet: Blair jättää paikkansa 4. toukokuuta

Aiemmin tänään brittiläinen Sky-tv-kanava kertoi nimettömiin työväenpuolueen lähteisiin viitaten pääministeri Blairin jättävän paikkansa 4. toukokuuta ensi vuonna. Myös yleisradiokanava BBC ennakoi kertomalla, että Blair lopettaisi toukokuun alussa, muttei antanut tarkkaa päivämäärää.

Suosio romahtanut

Tony Blair

Blairin suosio on romahtanut lähinnä hallituksen ulkopolitiikan ja Irakin sodan vuoksi. Työväenpuolueen kannatus on pudonnut alimmalle tasolle lähes kahteenkymmeneen vuoteen ja konservatiivit ovat nousseet gallupeissa sen ohi.

Labourin kansanedustajat ovat laittaneet puolueen suosion laskun yksinomaan pääministerin syyksi. Myös monet ministerit ovat kehottaneet Blaria eroamaan, koska puolueen entisestä keulakuvasta on tullut nyt sen taakka.

Britanniassa odotetaan suurella mielenkiinnolla sitä, miten pääministerin vallasta luopuminen onnistuu. Monet pelkäävät, että Blairille voi käydä kuten pääministeri Margaret Thatcherille, jonka lähtö Downing Streetilta oli kaikkea muuta kuin tyylikäs. Kun rautarouva ei ymmärtänyt lähteä paikaltaan, puolue heitti hänet ulos.

Työväenpuolueessa odotetaan, että seuraavaksi puheenjohtajaksi nousee valtiovarainministeri Gordon Brown.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.