Mainos

Blair: Emun onnistuminen tärkeää myös briteille

Pääministeri Tony Blair pitää Euroopan talous- ja rahaliiton onnistumista erittäin tärkeänä myös Britannialle. BBC-yhtiön haastattelema Blair sanoo myös, että Pohjois-Irlannin kiistan pääkysymyksissä ollaan hyvin lähellä yhteisymmärrystä.

Japanissa vierailulla oleva Blair toisti jälleen, että Britannia ei ole mukana rahaliitto Emun käynnistyessä 1999. Britannia aloitti vuoden alussa puoli vuotta kestävän kauden EU:n puheenjohtajamaana. Blair tähdensi haastattelussa, että EU:n maatalouspolitiikan uudistaminen on yksi Britannian keskeisiä tavoitteita. Blair aloitti perjantaina viisipäiväisen vierailun Japaniin. Huomenna Blair osallistuu yhdessä EU:n komission puheenjohtajan Jacques Santerin kanssa EU:n ja Japanin huippukokoukseen, jossa pohditaan mm. Aasian valuuttamyllerrysten vaikutuksia.

P-Irlanti turhauttaa

Pohjois-Irlannin kiistoissa on Blairin mukaan päästy "hyvin lähelle" yhteisymmärrystä. Pääministeri luonnehti kuitenkin Pohjois-Irlannin tilannetta turhauttavaksi, koska osapuolten kesken itse asiassa vallitsee varsin suuri yksimielisyys. Pohjois-Irlannin rauhanneuvottelut, joissa on mukana Britannian ja Irlannin lisäksi sekä protestanttien että katolilaisten edustajia, alkoivat Belfastissa syyskuussa. Neuvottelujen on määrä päättyä toukokuussa.

Uskoa rauhanneuvottelujen onnistumiseen on heikentänyt viime viikkojen lisääntynyt väkivalta. Vain muutama tunti ennen Blairin haastattelun julkistamista sai yksi ihminen surmansa, kun pyssymiehet avasivat tulen yökerhon edustalla Belfastissa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.