Mainos

Blair: Ei vielä päätöstä uudesta ydinaseesta

Britannian pääministeri Tony Blair on kiistänyt tiedot maansa ydinaseiden uudistamispäätöksestä.

Pääministeri Tony Blair kiistää, että hän olisi jo tehnyt päätöksen hankkia Britannialle uuden sukupolven ydinaseita. Aseiden hankkimisesta kertoi Independent-lehti.

Lehden lainaaman, nimettömänä pysytelleen puolustusalan lähteen mukaan asiasta on tehty hiljattain periaatepäätös. Järjestelmän uusiminen maksaa lehden mukaan 10 miljardia puntaa eli runsaat 14 miljardia euroa. Uuden sukupolven aseet tulisivat nyt käytössä olevien Trident-sukellusveneiden ydinkärkien tilalle.

- Päätöstä ei ole vielä tehty, mutta itsestään selvästi asiaa on harkittava tarkkaan tulevina vuosina, parlamenttivaaleihin valmistuva Blair sanoi työväenpuolueen lehdistötilaisuudessa.

Blair totesi jo viime viikolla, että Britannian on pidettävä kiinni ydinpelotteestaan.

Independentin lainaaman lähteen mukaan uusien ydinaseiden rakentamiseen kuluu runsaasti aikaa. Tästä syystä päätös oli lähteen mukaan tehtävä jo nyt, huomattavasti ennen Trident-ydinsukellusveneiden poistamista käytöstä, minkä odotetaan tapahtuvan vuonna.

Hallituksen ylivoima vaakalaudalla

Työväenpuolue johtaa mielipidemittauksia

Useat kyselyt povaavat vaalivoittoa Blairin johtamalle työväenpuolueelle torstaina pidettävissä parlamenttivaaleissa.

Times-sanomalehden tekemän kyselyn mukaan 42 prosenttia äänestäjistä kannattaa työväenpuoluetta. Konservatiiveille äänensä antaisi 29 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kysely osoittaa, että työväenpuolueen suosiota ei ole vähentänyt viikonloppuna julkisuuteen tullut Irak-muistio, joka kyseenalaistaa pääministeri Blairin perustelut sotaan osallistumiselle.

Lisäksi useat suuret sanomalehdet ovat asettuneet pääkirjoituksissaan Blairin taakse. The Observer, News of the World, Sunday Mirror ja The People ovat kehottaneet lukijoitaan äänestämään työväenpuoluetta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.