Mainos

Blair: Brittijoukot mukana kaikilla rintamilla

Britannian televisiossa esiintynyt pääministeri Blair kertoo brittijoukkojen aloittaneen operaation Irakin vastaan niin maalla, merellä kuin ilmassakin.

Britannian pääministeri sanoi myöhään eilen illalla, että brittijoukot ovat aloittaneet Irakin vastaisen operaation merellä, maassa ja ilmassa. Televisiossa puhuneen Blairin mukaan kyseessä on operaatio "Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi ja Irakin riisumiseksi aseista". Hän lisäsi, että Irakiin iskevä liittoutuma on "täysin sitoutunut Saddamin kukistumisen jälkeisiin humanitäärisiin toimiin".

Blair totesi olevansa myös täysin selvillä siitä, että nykyinen sotapolitiikka on jakanut britit.

-Mutta uusi maailma kohtaa uudet haasteet: epäjärjestyksen ja kaaoksen, jota aiheuttavat Irakin kaltaiset brutaalit valtiot, joilla on joukkotuhoaseita sekä terroristien äärijärjestöt. Kummatkin inhoavat elämäntapaamme, vapauttamme, demokratiaamme, Blair sanoi.

-Siksi valintamme on selvä: joko perääntyä ja jättää Saddam huikeasti vahvistuneena tai jatkaa ja riisua hänet aseista voimakeinoin. Toivon Irakin kansan kuulevan tämän viestin. Me olemme teidän puolellamme. Meidän vihollisemme ette ole te, vaan teidän barbaarimainen hallitsijanne, Blair jatkoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 21.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.