Mainos

Blair: Britannia pysyy Afganistanissa

Britannian pääministerin mukaan brittijoukot pysyvät Afganistassa, sillä Blairin mukaan koko maailman turvallisuus on pelissä.

Britannian pääministeri Tony Blair korosti tänään Afganistanissa maan tärkeyttä terrorismin vastaisen sodan keskiössä. Samalla Blair vakuutti Afganistanin presidentille Hamid Karzaille, että Britannia pysyy Afganistanin rinnalla niin kauan kuin tarve vaatii.

Hercules-kuljetuskoneella brittijoukkojen tukikohtaan Helmandin maakunnassa Etelä-Afganistanissa saapunut Blair puhui sadoille brittisotilaille korostaen heidän tehtävänsä merkitystä.

- Koko maailman turvallisuus 2000-luvulla on pelissä täällä, tällä aavikolla. Kun te lyötte vihollisen, te ette lyö sitä vain Afganistanin kansan takia, vaan myös kotimaanne Britannian ja laajemmin koko maailman takia, Blair sanoi.

Merijalkaväen kersantti Chris Hunter kertoi Blairille myös viestin Britanniaan välitettäväksi:

- Kotipuolessa kannattaa korostaa sitä, että miehet todella haluavat olla täällä, Hunter sanoi.

Afganistanissa on kuluvan vuoden aikana kaatunut 36 brittisotilasta.

"Britannia pysyy mukana"

Brittijoukkojen tukikohdasta Blair jatkoi matkaansa Kabuliin, missä hän keskusteli Karzain kanssa presidentin palatsissa. Blair korosti Karzaille, että Britannia on sitoutunut Afganistanin jälleenrakennukseen.

- Tulimme Afganistaniin, koska on selvää, että Afganistanin ongelmista on tullut koko maailman ongelmia. Meidän on pysyttävä sitoutuneena ei vain Afganistanin turvallisuuden, vaan koko maailman turvallisuuden takia, Blair sanoi yhdessä Karzain kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

- Nyt on oikea aika korostaa, että meidän on pysyttävä afganistanilaisten rinnalla kun he matkaavat kohti edistystä. Meidän on löydettävä uudelleen itsestämme se usko ja ne visiot, jotka toivat meidät tänne ja tulevat pitämään meidät täällä, kunnes työ on tehty, pääministeri jatkoi.

Blair saapui Afganistaniin naapurimaasta Pakistanista, missä hän kävi viikonloppuna keskusteluja maan presidentin Pervez Musharrafin kanssa. Keskusteluissa keskityttiin juuri ääri-islamilaisuuden suitsimiseen ja Afganistanin tilanteeseen.

Blair lähti Afganistanista tänään kotimatkalle kohti Britanniaa.

(MTV3-STT-Reuters-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.