Mainos

Blair: Bensamielenosoitukset uhka terveydenhuollolle

Polttoainemielenosoitukset uhkaavat Britannian pääministerin Tony Blairin mukaan maan terveydenhuoltoa. Blairin mukaan sairaankuljetuksista joudutaan pian tinkimään, ellei polttoainetoimituksia saada käyntiin.

Polttoainetoimitukset saatiin kulkemaan jotenkuten viime yönä lähes viikon kestäneiden saartojen jälkeen. Bensiiniä on tarkoitus toimittaa ensin juuri hälytysajoneuvoille. Kuljetuksia ovat jarruttaneet vihastuneet ammattiautoilijat, jotka protestoivat polttoaineiden korkeita hintoja vastaan. Pääminsteri Blair ei kuitenkaan aio taipua painostuksen edessä eli polttoaineveroa ei olla laskemassa.

Protestit leviämässä

Rekkoja Brysselin kaduilla

Mielenosoitukset korkeita polttoaineen hintoja vastaan ovat jatkuneet myös muualla Euroopassa. Pahin tilanne on ollut Belgiassa, missä maan kuljetusalan liitto on ilmoittanut jatkavansa maanlaajuisia vastalausetoimia.

Rekat ovat viikonlopusta lähtien tukkineet liikennettä moottoriteillä sekä raja-asemilla. Tänään saarrettiin myös Euroopan toiseksi vilkkain kauppasatama Antwerpenissä.

Mielenilmaukset ovat leviämässä myös muualle, sillä ainakin Saksassa, Irlannissa, Espanjassa, Norjassa ja Puolassa varaudutaan tiesulkuihin.

Suomessa Kuorma-autoliitto kehottaa jäseniään perimään polttoaineen hinnankorotuksista aiheutuvat kulut asiakkailtaan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.