Mainos

Blackwaterin toimet Irakissa puhuttavat

Yhtiö oli osallisena Bagdadissa syyskuussa tapahtuneessa välikohtauksessa, jossa kuoli 17 siviiliä.

Yhdysvaltain ulkoministeriö selvittää parhaillaan, miten se voisi rajoittaa yksityisten turvayhtiöiden käyttöä Irakissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ministeriö on valmis lopettamaan yhteistoiminnan skandaalien ryvettämän Blackwater -yhtiön kanssa.

Ulkoministeriö on kuitenkin varsin riippuvainen Blackwaterin tarjoamista palveluista Bagdadissa, erityisesti diplomaattien ja muiden siviilien suojaamisessa.

Samaan aikaan Blackwater on haastettu oikeuteen Yhdysvalloissa. Yhtiö oli osallisena Bagdadissa syyskuussa tapahtuneessa välikohtauksessa, jossa kuoli 17 siviiliä. Kolmen kuolleen ja yhden henkiin jääneen irakilaisen perheet ovat nostaneet syytteen yhtiötä vastaan Washingtonissa.

Amerikkalaisten oman tulkinnan mukaan yhtiötä ei voida syyttää Irakissa rikoksista eikä sitä voi asettaa syytteeseen myöskään Yhdysvalloissa.

Lisäksi YK on puuttunut Irakissa toimivien turvayhtiöiden puuhiin. Maailmanjärjestö vaati tänään, että Yhdysvallat asettaa syytteeseen rikollisesti toimineet vartijat.

Ulkoministeri Condoleezza Rice on jo määränyt tutkinnan ampumisvälikohtauksista, joissa Blackwater on ollut mukana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.