Mainos

Bkt kasvoikin viime vuonna yli 2 prosenttia

Suomen bkt kasvoi viime vuonna 0,6 prosenttia aiempaa arviota enemmän. Tilastokeskuksen tarkistettujen ennakkotietojen mukaan se kasvoi 2,2 prosenttia. Henkeä kohti kansantulo oli 22 500 euroa. Myös vuoden 2001 arvioita nostettiin.

Suomen bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 2,2 prosenttia Tilastokeskuksen tarkistettujen ennakkotietojen mukaan. Lukema on 0,6 prosenttiyksikköä suurempi, kuin aiemmin arvioitiin. Yhteensä bruttokansantuote nousi Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 140 miljardia euroon. Kansantulo henkeä kohti oli 22500 euroa.

Palkkojen ja sosiaalivakuutusmaksujen osuus kansantulosta aleni edellisestä vuodesta vajaan prosenttiyksikön, 58,9 prosenttiin. Vastaavasti omaisuus- ja yrittäjätulojen osuus kohosi puoli prosenttiyksikköä, 26,3 prosenttiin.

Tilastokeskus on tarkistanut 0,6 prosenttiyksiköllä ylöspäin myös arviotaan vuoden 2001 talouskasvusta. Nyt julkistettujen tietojen mukaan bkt kasvoi toissa vuonna 1,2 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan näinkin isoihin muutoksiin ei ole mitään yhtä yksittäistä syytä, vaan summat ovat kertyneet useiden eri erien tarkentumisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.