Mainos

Björkqvistin mies muistaa yllättäen kaiken

Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Paula Björkqvistin murhasta syytetty aviomies haluaa kertoa näkemyksensä surmayön tapahtumista ensi torstaina Jämsän käräjäoikeudessa. Tähän asti aviomies on vedonnut muistamattomuuteen.

Keski-Suomen päivystävän syyttäjän mukaan asiasta suoritetaan lisätutkinta. Poliisi kuulustelee aviomiestä ja kirjaa hänen kertomuksensa ylös ennen oikeudenkäyntiä.

Aviomies kertoi keskiviikkona asianajajalleen Henry Salevalle, millaisena muistaa teon. Salevan mukaan miehen kertomus oli yksityiskohtainen. Saleva ei kuitenkaan usko, että mies olisi tähän asti teeskennellyt muistamatonta.

-Hän on ehkä sulkenut asian mielestään tiedostamattomasti, Saleva arvelee.

Saleva uskoo, että mielentilatutkimuksen aikana käydyt keskustelut psykologien ja psykiatrien kanssa saattoivat auttaa muistamista.

Mielentilatutkimuksessa todettiin, että aviomies oli tekohetkellä syyntakeinen. Aviomies antoi Salevalle luvan kertoa mielentilatutkimuksen tuloksen julkisuuteen.

Oikeuden puheenjohtaja laamanni Olavi Leppämäki arvioi, että uudesta käänteestä huolimatta tapauksen oikeuskäsittely saadaan päätökseen torstaina. Hän uskoo, että myös tuomio julistetaan silloin.

Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Paula Björkqvist surmattiin heinäkuun 18. päivä kotonaan Jämsässä. Ruumiista löytyi 69 pistohaavaa. Syyttäjän mukaan murhan teon taustalla oli aviokriisi. Joulukuussa Jämsän käräjäoikeudessa aviomies kiisti murhan mutta myönsi tapon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.