Bitcoin-pulman ratkaisijalle muhkea 40 000 euron potti – mysteeri odotti ratkaisuaan kolme vuotta

Kolme vuotta vanhan The Legend of Satoshi Nakamoto -arvoituksen ratkaisi kolmekymppinen koodari, joka haluaa pysytellä anonyyminä. Asiasta uutisoi Motherboard.

Arvoituksen luonut nimimerkki @coin_artist huomasi torstaina 40 000 euron arvoisen bitcoin-tilinsä tyhjentyneen. Hän oli asiasta riemuissaan, sillä vihdoin joku oli onnistunut murtamaan arvoituksen, jonka hän oli luonut jo vuonna 2015 yhdessä Rob Myersin kanssa.

Arvoituksen ratkaisijaa odotti 4,87 bitcoinia. Palkinnon arvo on ehtinyt moninkertaistua muutamassa vuodessa yli 40 000 euroon. Arvoitus oli alkujaan tarkoitettu pääsiäispähkinäksi, eivätkä tekijät osanneet aavistaa, että sen ratkaisu kestäisi näinkin pitkään.

Pulma herätti jo kolme vuotta sitten laajaa kiinnostusta, mutta kukaan ei onnistunut murtamaan kuvaan kätkettyä koodia ja monet luovuttivat. Bitcoinin huiman arvonnousun myötä voittopotin arvo moninkertaistui ja kiinnostus arvoitusta kohtaan kohosi jälleen. 

Mies, joka lopulta onnistui murtamaan koodin, kertoo törmänneensä legendaariseen bitcoin-pulmaan vasta reilu kuukausi sitten. Hän ei halua nimeään julkisuuteen, mutta Motherboard kertoo hänen olevan 30-vuotias ohjelmoija.

Maalaus viittaa Shakespearen runoon The Phoenix and the Turtle ja sen kätköistä löytyi myös avain bitcoin-tilille, jolle voittopotti oli talletettu.

Lähde: Motherboard

***

10:00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja