Mainos

Birka Line pitää Eckerön ostotarjousta liian alhaisena

Ahvenanmaalainen Eckerö-varustamo omistaa tällä hetkellä yli 40 prosenttia Birka Linesta.

Laivayhtiö Birka Linen hallitus pitää ahvenanmaalaisen Eckerö-varustamon ostotarjousta yhtiön osakkeista liian alhaisena. Yhtiö ilmoitti pörssitiedotteessaan, että tarjousvastike on hallituksen mukaan liian alhainen Birkan nykyiseen liiketoimintaan, tulevaisuudennäkymiin ja omaisuuden arvoon nähden.

Yhtiön Advium Corporate Financelta saaman lausunnon mukaan tarjousvastike ei taloudellisesta näkökulmasta ole kohtuullinen Birka Linen osakkeenomistajille.

Eckerö tarjoaa käteishintana 16 euroa jokaisesta Birka Linen A-osakkeesta ja 14,50 euroa jokaisesta B-osakkeesta. Ostotarjous arvottaa Birkan osakekakun noin 131 miljoonan euron arvoiseksi.

Birka Linen hallitus arvioi, että Eckeröllä on esimerkiksi aluksia ja rahoitusomaisuutta noin 280-305 miljoonan euron arvosta sekä nettovelkaa noin 94 miljoonaa.

Eckerö kommentoi Birkan arvioita myöhemmin tiedotteessaan. Sen mukaan tarjousvastike on kohdallaan. Huomattavan 22-29 prosentin preemion tarjoaminen suhteessa osakekurssiin hyvittää Eckerön mukaan osakkeenomistajille myös markkinoiden odotukset mahdollisesti ylittävät tulevaisuudennäkymät.

Eckerö on myös eri mieltä muun muassa Birkan yhtiön omaisuutta koskevista arvioista. Birkan lausunto voi sen mukaan lisäksi antaa harhaanjohtavan käsityksen, että omaisuuden arvo olisi vertailukelpoinen tarjouksen arvoon.

Tarjousaika Birkasta alkoi maanantaina. Eckerö omistaa Birka Linesta nyt jo noin 42 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.